دلایل عدم میوه دهی درختان باغ

مرکز بیوتکنولوژی کیمیا برگ آسیا(دانش بنیان):

دلیل برای عدم میوه دهی درختان میوه🍊🍑🍒🍓🫐🍐🍋🍌🍍🍉🥥
۱- مشکلات گرده افشانی … مظنون اصلی در اغلب موارد عدم میوه دهی، فقدان گرده افشانی است. این می تواند به دلایل مختلف اتفاق بیفتد، شایع ترین آن عدم فعالیت حشرات است. زنبورهای عسل و دیگر گرده افشان ها (به جز برخی از گونه های خاص که جمعیت کمی دارند) در روزهای ابری و بادی و یا در سراشیبی های تند علاقه ندارند که به انتقال شهد بپردازند و بنابراین از گل بازدید نخواهند کرد. همچنین سمپاشی ممتد باغ های کشاورزی در دوره ی گلدهی بسیار برای گرده افشان ها خطرناک است و حتی المقدور توصیه میشود از سموم کم خطرتر استفاده گردد. یکی دیگر از دلایلی که باعث از بین رفتن جوانه میشود، سرماست، اگر پیش بینی میشود که سرمای شدیدی در راه است برای پوشش شبانه گلها اقدام کنید و در طول روز سرگلها را باز نگه دارید تا گرده افشانی انجام شود. بیشتر درختان میوه برای گرده افشانی نیاز به همردیف پرشکوفه دارند بنابراین برای درخت خودتان یک پارتنرمناسب انتخاب کنید.
۲- شرایط خاک … درختان میوه غالبا به شرایط خاک تحمل بیشتری دارند. با این حال برای تشویق آن ها به رشد و باردهی بیشتر و بزرگتر با انواع کودها، این کار میتواند عواقب متضادی با هدف کود دادن داشته باشد. زود دادن کود می تواند باعث ضعف رشد شود، رشد ضعیف در دوره ی گلدهی باعث خرج نشدن انرژی گیاه برای تشکیل میوه و گلدهی میشود و میتواند آفات فرصت طلب را به این سمت بکشاند. کمپوست خانگی یا کود از منبع قابل اعتماد بهترین گزینه برای ایجاد باروری خاک می باشد. آنها مواد مغذی را به سرعت ثابت می کنند و ساختار خاک را بهبود می بخشد، رشد خوبی دارند، رشد و تشکیل میوه را بهبود میبخشند. شما می توانید سطح خاک در اطراف درختان خود را در هر زمان با کمپوست و کود چال کنید، اما بهترین زمان برای انجام این کار بهار یا پاییز است. چمن و علفهای هرز برای آب و موادغذایی با درختان در رقابت هستند بنابراین با حذف آن ها در قسمت های پایه درخت و منطقه سایه گیر درختان میوه، آن ها را از رقابت حذف کنید تا درخت شما بدون استرس به رشد و باروری خود ادامه دهد.
۳- حمله آفات🌺 … برخی از حشرات مثل بید زمستانه میتوانند باعث ریزش میوه و گلها شوند. سمپاشی های زمستانه و نوارهای گریس بروی درختان به عنوان یک روش کنترل بیولوژیک میتواند جلوی حشرات ماده بدون بال آن ها را برای تخم گذاری روی شاخه ها بگیرد. بهترین نوع مبارزه با همه آفات، رعایت تنوع زیستی باغ بدون استفاده سم است با این کار جمعیت آفات به وسیله ی حشرات دیگر کنترل می شود و سمپاشی تنها در زمان اپیدمی شدن آفات باید صورت گیرد. درختان میوه ممکن است مورد حمله حیوانات و پرندگان نیز قرار بگیرد و بنابراین این موضوع باید مورد بررسی و مانیتورینگ قرار بگیرد، اگر باغ دارای حصار خارجی نیست و یا درخت کاشته شده سن کمی دارد، باید از لوازم حفاظتی برای مراقبت از آن ها استفاده کنید. برای مثال برای مقابله با پرندگان میتوانید از شبکه های ریز پلاستیکی بروی درخت استفاده کنید طوری که مطمئن شوید که این شبکه ها به زمین رسیده و جلوی دسترسی پرندگان را به میوه میگیرند.
۴- هرس نامناسب و نادرست🪷 … هرس همیشه با ترس انجام میشود، اما بسیاری از هرس های با مدیریت درست میتواند یک درخت را تقویت کند. هرس بیش از حد باعث تحریک رشد رویشی گیاه و صرف نظر کردن درخت برای میوه دهی است. کلید هرس در باغبانی این است که شاخه و چوب های بیمار، شاخه های در حال مرگ، یا هر شاخه ای که رو به داخل رشد کرده و بخش های پرتراکمی که در سال گذشته بار نیاورند کمی خلوت شوند. هدف این است که تشویق درخت به رشد که اجازه می دهد هوا و نور به تمام قسمت های گیاه دسترسی پیدا کنند. این کار باعث می شود که محصول خوبی داشته باشد، و لانه گزینی حشرات آفات جلوگیری میکنید. ۵- تحمل دو ساله🌺 … باغبانان اغلب شکایت می کنند که درختان آنها یک سال به طرز فوق العاده ای بار میدهند و برای سال آینده هیچ چیزی تولید نمی کنند. این موضوع چیز عجیبی نیست این پدیده را ” تحمل دو ساله” درخت میگویند که در آن درخت خود را به مدت یک سال از میوه دهی به صورت افراطی دور میکند و بعضی وقتا تا نقطه ای میرسد که شاخه ها براثر وزن زیاد میوه ها میشکنند. اما این موضوع هم هست که درختانی که در حال مرگ هستند در سالهای اخر عمرشان به شدت باردهی میکنند تا نسل خود را حفظ کنند این گیاهان غالبا دچار پوسیدگی ساقه و ریشه می شوند و مورد حمله شدید قارچ، باکتری و نماتد قرار میگیرند.
اگر درختان جوان شما هرگز میوه نداده اند، ممکن است به سادگی این باشد که آنها هنوز به اندازه کافی کامل نیستند تا این کار را انجام دهند. حتی در شرایط ایده آل، طبیعی است که دو تا چهار سال پس از کاشت برای درختان خود برای شروع به تولید میوه انتظار داشته باشید. در آخر، تشخیص دقیق عدم میوه دهی درختان میوه به این راحتی قابل تشخیص نیست اما شما با در نظر گرفتن شرایط باغ و اتفاقاتی که در آن میافتد میتوانید عامل اصلی را شناسایی و اقدامات لازم برای بهبود مسائل بعدی انجام دهید. اگر شما هم پیشنهادی درباره ی این موضوع دارید با ما در میان بگذارید. خوشحال میشویم تا از نظرات شما نیز استفاده کنیم.
٦_ عامل دیگر در ارتباط با تشکیل میوه ناسازگاری گل در پذیرش گرده می باشد که با انتخاب مناسب رقم گرده زا و ترکیب با رقم اصلی مشکل برطرف می گردد دلیل برای عدم میوه دهی درختان میوه … اگر درختان میوه شما امسال به بار ننشست، اگر حتی گلی تشکیل نداد و یا گل تشکیل داد و میوه نشد و یا میوه های خوب تولید نکرد. وقت آن رسیده که ذره بین را برداشته به سراغ بررسی باغ خود بروید. ۶مورد بالا،👆👆👆👆👆👆👆

 

در بعضی ارقام نهال ها پس از کاشت طی سال دوم به بعد شروع به باردهی می کنند. اشتباه بعضی باغداران در برخورد با باردهی نهال این است که کودهای تقویتی موثر در گلدهی استفاده می کنند و یا به دنبال تقویت گل و میوه جهت درشت شدن محصول هستند. اما این کار خسارت سنگینی تا آخر عمر به درخت و همچنین به درآمد خود باغدار وارد می کند. باردهی زودرس: 1- رشد رویشی نهال کاهش پیدا می کند. 2- مقاومت آن به تنش ها کاهش پیدا می کند. 3- مورد حمله آفات و بیماری ها قرار می گیرد. 4- باعث کاهش باردهی در سال های بعد می شود. توصیه ما به شما این است در صورت باردهی نهال در سال دوم و سوم، تمامی میوه ها را برداشت نمایید و به نهال اجازه دهید تا: 1- ریشه به رشد خود ادامه پیدا کند. 2- رشد رویشی افزایش پیدا کند. 3- تنه وشاخه ها قوی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
کاربر گرامی دکتر باقریان هستم سوالی دارید بفرمایید
ارسال پیام